Billiga charterresor

Det finns gott om billiga charterresor – men tänk inte uteslutande på resekostnader. I Malaysia är varor/tjänster så billiga att totalpriset för en Greklandsresa t.o.m. kan bli högre än en Malaysiaresa.

Billiga charterresor

Den som vill komma över en billig charterresa bör först och främst satsa på att komma iväg när ingen annan reser. Om du åker när skolorna har höst- jul- sport- påsk- och sommarlov är det dyrare. De i särklass billigaste charterresorna säljs mellan första och femte juni; då har skolorna ännu inte börjat sitt sommarlov.

Tre tips om billiga charterresor

Billiga charterresor till Grekland lockar - en vecka på Rhodos för 1495 kr. Billigt, eller hur? Men tänk på att priset för flyg och boende är bara en del av den totala resebudgeten. Du som vill att totalkostnaden för dina charterresor ska sluta billigt bör tänka på följande:

  • Att ”leva” en vecka på Rhodos är mycket dyrare än i Indonesien. Undersökningar har visat att totalkostnaden för en Greklandsresa i regel är dyrare än en resa till det fjärran Indonesien. Hur är det möjligt? Ja, svaret är enkelt. I Grekland kostar en glass 4-5 Euro och en liten Carslberg 6-7 Euro på uteservering. Indonesien kan stoltsera med fem gånger lägre priser. Ett tips är således att du budgeterar levnadskostnaderna på semesterorten när du planerar din resa. Lockas inte bara av billigt charterflyg.
  • Charterresor till Thailand, Malaysien och Indonesien kan bli riktigt billiga – i dessa länder är nämligen levnadskostnaderna mycket låga.
  • Du som vill hålla dig till billiga charterresor i Europa bör satsa på Bulgarien och Turkiet för att hålla nere levnadskostnaderna. Det är också lätt att hitta billiga charterresor till Gran Canaria, men där är å andra sidan övriga kostnader skyhöga för en svensk.

Sidor som jämför priser på charterresor

På följande tre sidor kan du jämföra priser på flyg och boende:

  • Pricerunner
  • Bokasmart
  • Flygresor

Tänk dock på att riktigt billiga restresor inte alltid syns i resultatlistan; de slumpas istället ut direkt på researrangörernas hemsidor.

Reklamlänkar