Resor till London

För att få störst behållning av din Londonresa bör du planera din resa i etapper. Besök klassiska sevärdheter ifall du är förstagångsbesökare; därefter kan du rikta in dig mot nischade resmål.

Tower Bridge Du som är förstagångsturist bör rikta in dig mot Londons klassiska sevärdheter – däribland Tower Bridge.

Ett i det närmaste uttjatat citat av författaren Samuel Johnsson lyder enligt följande: ”Den som är trött på London är nog trött på livet; i London finns nämligen allt som livet kan bjuda”. Sanningshalten i Johnssons tes kan knappast ifrågasättas. I London finns alla världens nationaliteter och kulturer representerade på en yta bara tre gånger så stor som Stockholm. För att vaska fram Londons riktiga pärlor gäller det således att planera sin Londonresa väl. I annat fall riskerar du att strosa bort din tid på Oxford Street.

Upptäck London i etapper

Många väljer att ta en weekend i London, för att sedan konstatera att man egentligen inte sett något alls av staden. Big Ben, British Museum, Hyde Park och Tower Bridge är klassiker som en förstagångsturist naturligtvis alltid ska besöka. Den mer rutinerade Londonresenären bör däremot välja besöksmål utifrån sina egna intressen. Den som t.ex. vill se en skymt av det nya London bör besöka Docklands’ gamla hamnkvarter; här finns skyskrapor i glas och stål i klassisk, postmodern stil. Den som vill bada i stadens rika kulturhav har desto mer att hämta i Londons östra delar; här finns för övrigt även många loppmarknader och second hand shoppar.

Resa till London – olika alternativ

Från Sverige tar man sig billigast till London med Ryanair från Skavsta och Västerås. Ryanair flyger till Stansted och Gatwick. Härifrån tar man sig sedan till centrum på 45 respektive 30 minuter. Den som flyger till Heathrow med SAS eller British Airways kan färdas till centrum med flygbuss eller det särskilda expresståg som trafikerar sträckan Heathrow och Paddington Station. Väl i London är tunnelbanan det smidigaste sättet att ta sig runt. Var uppmärksam på att köpa biljet inom de zoner du färdas i. Efter 24.00 är nattbussarna och taxi det enda alternativet.

Reklamlänkar