Resor till Grekland

Greklandsresor intar förstaplatsen för svenskarnas favoritresmål. Populariteten varierar dock år för år – mycket beroende på rådande kronkurs.

Resor till Grekland Resor till Grekland är mer populära än någonsin

Grekland är svenskarnas storfavorit. Populariteten hos landets resmål går dock i vågor – mycket beroende på hur den svenska kronan står mot Euron. I tider med svag krona söker sig svenskar till billigare reservalternativ som Turkiet och Bulgarien, för att sedan återkomma till Grekland så snart kronan återhämtat sig.

Resor till Grekland – olika syften

Att resa till Grekland är populärt – mycket grovt kan man dela in resorna till Grekland i tre kategorier, nämligen:

  • Klassiska charterresor – syftet med dessa är att ligga på stranden och sola. Här är Greklands största ö – den barnvänliga ön Kreta – Rodhos och de större öarna i Egeiska havets örike mest populära.
  • Båtluffa – många väljer att båtluffa mellan öarna (särskilt populära är Pireus, Amorgos, Sifnos och Naxos). Man tar exempelvis flyget till Aten och färdas sedan – i sakta mak – från ö till ö. Detta är sällan den billigaste restypen, då det är ovanligt med paketresor som erbjuder sjöluffning i den grekiska övärlden.
  • Klassisk turism – denna grupp väljer att resa till Grekland för att se Akropolis, det historiska Peloponnesos och hellenistiska minnesmärken.

Därutöver finns det många udda anledningar för att resa till Grekland – vindsurfing på Samos, bergsvandring i Makedonien eller varför inte en weekendresa till Aten?

Billiga resor till Grekland

Den som vill resa billigt till Grekland bör tveklöst boka in en veckas charter, där såväl mat som dryck ingår i paketet (All inclusive). Att äta ute i Grekland är dyrt – detsamma gäller alkoholhaltiga drycker som avnjuts på barer och uteserveringar. Du som väljer ett All Inclusive paket är absolut inte bunden till hotellets pool – hyr en bil och åk ut på någon serpentinväg på Rhodos.

Reklamlänkar