Tågbiljetter

Det finns fler sätt att boka billiga tågbiljetter än att göra det via SJ - t.ex. Veolia. SJ tågbiljetter kan dock vara billiga, t.ex. om du väljer biljetter med sista minuten.

Personlig tågbiljett Tågbiljetter är numera personliga - var beredd att legitimera dig på tåget

Det ska löna sig att åka tåg – och det lönar sig om du bokar rätt biljett. Men tyvärr är det alltför ofta billigare att ta bilen. Du som vill komma över billiga tågbiljetter kan tänka på följande:

  • Du kan köpa tågbiljetter via andra bolag än SJ. Veolia, Tågkompaniet och bokatag se har ofta billigare tågresor än de som finns på SJ:s hemsida.
  • På auktionssidan Tradera kunde du tidigare – med lite tur - köpa tågbiljett för 1 kr styck. Numera ska alla tågbiljetter vara personliga, så denna möjlighet finns inte längre. Inte heller kan du köpa en tågbiljett på Blocket.
  • Sista minuten biljetter kan bokas 24 timmar innan avgång. Ett tips är att boka direkt 24 timmar innan – vänta inte ens 5 minuter med att boka SJ tågbiljetter med sista minuten rabatt. Då kan avgångarna redan vara slutsålda på sträckor som Malmö – Stockholm och Göteborg – Stockholm.
  • Boka tågbiljetter i god tid – du som är ute 90 dagar i förväg kan t.ex. komma undan med ynka 108 kr på sträckan Lund – Stockholm.

Välj ovanliga avgångar

Ett tips är att köpa tågbiljetter med avgångar mitt på dagen; priset på denna typ av avgångar är alltid lägre eftersom de inte är lika populära som morgon- och kvällsavgångar. I vissa fall kan det till och med vara billigare att boka en längre sträcka: t.ex. kan det vara billigare att köpa tågbiljett Malmö – Uppsala trots att du bara ska till Stockholm. Eftersom tåget ändå passerar Stockholm kan du enkelt stiga av i huvudstaden. Sträckan Malmö – Stockholm är populär, varför priset tom kan vara högre än sträckan Malmö – Uppsala, trots att den senare är nära 10 mil längre.

Reklamlänkar