Boka resa

Att boka resa på nätet är enklast för både dig och din researrangör. Därför är resor som bokas online ofta billigare än motsvarande resor som förmedlas direkt på en resebyrå.

Du tjänar i regel på att boka din resa på nätet, oavsett vilken typ av resa det rör sig om. Rederier – t.ex. Scandlines – tar ut en bokningsavgift på 40-50 kr för telefonbokning, som du enkelt slipper genom att boka samma resa på nätet. Du som väljer att boka och betala din charter på nätet sparar också någon 50-lapp. Tänk i så fall på att spara bokningsbekräftelsen och kvittot – du som betalar din resa med betalkort får nämligen en reseförsäkring på köpet.

Boka tågresa i tid

För sista minuten resor gäller att de ska bokas så sent som möjligt för att minimera slutnotan för resan. Tågresor ska däremot bokas i god tid – åtminstone vad gäller SJ. Du som ska boka resa till en känd destination bör således boka tågresan så fort den blir tillgänglig – vanligtvis 90 dagar innan avgång. Samma princip gäller för dig som ska resa med lågprisflyg – ju tidigare, desto billigare. Om du har tur, och är beredd att ta udda avgångar, kan själva flygresan till och med vara gratis – du betalar i så fall endast skatter och avgifter för flyget.

Att boka paketresor till Thailand är också att rekommendera – gärna ett halvår i förväg. Antalet sista minuten resor till Thailand är nämligen mycket begränsat – de flesta bolag erbjuder bara sista minuten charter inom Europa, samt till resmål i Europas omedelbara närhet, t.ex. Turkiet och Egypten.

Reklamlänkar