Reseplanerare

Det är kul att planera bil- eller tågresan med hjälp av reseplanerare på nätet. Detta trots att det finns satellitnavigation. Reseplaneraren är ett bra komplement till vägatlasen.

Reseplanerare

Satellitnavigationen är ett fantastiskt hjälpmedel för den bilburne; den kan med fem meters säkerhet dirigera dig till valfri adress i Sverige eller utomlands. Men du som är traditionalist – men tycker att den klassiska vägatlasen är alltför knapphändig – kan ta hjälp av en reseplanerare på nätet.

Hur använda reseplaneraren?

Du börjar med att ange ort för avresa och den adress du vill resa till. På så sätt får du fram en exakt vägbeskrivning. Du kan oftast välja rekommenderad väg, snabbaste vägen eller kortaste vägen till resmålet.

Olika reseplanerare – tips

Det finns reseplanerare för bil och kollektivtrafik. Du som är bunden till internationell tågtrafik i Europa kan ha stor nytta av tyska motsvarigheten till SJ (db.de) vars reseplanerare visar alla tågavgångar i hela Europa. Några svenska reseplanerare för tågtrafik:

  • SL reseplanerare (Stockholms lokaltrafiks reseplanering).
  • Skånetrafiken reseplanerare.
  • Västtrafik reseplanerare (reseplaneraren hos Västtrafik visar trafik i Göteborg, Halland och delar av Västergötland).
  • Reseplaneraren SJ (inkluderar inte alltid lokaltrafik).

För dig som däremot är bilburen finns det flera alternativ. Den franska däcktillverkare Michelin erbjuder den mest kända reseplaneraren för bil – viamichelin.com. Här hittar du en komplett reseplanerare för hela Europa. Övriga reseplanerare för Europa är:

  • Ideamerge.com
  • Sembo (gå in på ”bilsemester”)
  • Ferrycenter.se (reseplanerare för alla färjerutter i hela Europa)

En reseplanerare för hela världen är towd.com. Denna är främst avsedd för turistresor och listar aktuell turistinformation i världens länder.

Reklamlänkar