Resor till Venedig

Venedig är staden för romantiker och förälskade par; den som letar efter vilt nattliv bör istället välja Paris eller Barcelona.

Canal Grande i Venedig Canal Grande i Venedig bör upplevas på klassiskt vis med gondoltaxi.

Venedig är en weekendfavorit bland svenskar; staden som omnämns i var och varannan sagobok. Stadens centrala delar är byggda på lerbankar i havet. Gatorna utgörs av kanaler, i vilka man färdas i romantiska gondoler. Förutom själva stadskärnan, bär lerbankarna årligen drygt 12 miljoner turister, varav de flesta besöker staden under sommarhalvåret. På vintern har man som turist fördelen att slippa de stora turistmassorna. Då är hotellpriserna också betydligt lägre än under sommaren.

Rik på romantik, men fattig på nattliv

Den som åker till Venedig gör det sällan för att uppleva ett vilt nattliv; snarare är det en stad dit man åker med sin partner för att strosa i historiens och de romantiska kanalernas kölvatten. Stadens största turistattraktion är utan tvekan Basilica di San Marco; denna byggnad vittnar särskilt om stadens bysantinska inflytande.

Att ta sig till Venedig

I skrivande stund saknas lågprisflyg fån Sverige till Venedig. Venedig har visserligen en flygplats belägen 12 kilometer från stadskärnan, men det är desto vanligare att ta sig till Venedig via Bologna eller Milano. Väl i staden är färjetrafiken – benämnd vaporettio – det självklara färdmedlet. Passa på att ta en båttaxi på Canal Grande; stadens vattenburna genomfartsled.

Reklamlänkar