Bussresor

Bussresor finns för personer med flygskräck, för dem som vill se mer än moln genom flygplansfönster och för bussentusiaster. Bussresor inom Sverige och Europa är särskilt populära.

Bussresor

Du som upplever flygskräck - eller helt enkelt vill se lite mera under resan - kan byta ut den traditionella chartern mot en bussresa. En bussresa till Kroatien innebär t.ex. att du får se delar av Tyskland, Österrike och Slovenien. Bussen brukar stanna på lokala orter som erbjuder någon form av sevärdheter för turister. Bussresor erbjuds oftast som paketresor, men du kan självfallet välja bort boende och enbart betala för själva transporten.

Bussresor är populära som weekendresor till bland annat Tyskland, Danmark och Prag. En del bussbolag specialiserar sig på att transportera resenärer till spritbutiker i Nordtyskland och Danmark, vilket sällan lönar sig mera än att åka med egen bil. Bussresor till Tyskland (i turistsyfte!) Italien, Spanien och Kroatien är också populära, men den som vill resa riktigt långt måste nog sätta sin tilltro till flyget.

Billiga bussresor inom Europa

Det finns flera bolag som erbjuder billiga bussresor inom Europa. Rutterna är fördelade mellan olika europeiska städer; exempelvis Ecolines och Eurolines. Dessa bolag har dock inte alltid toalett på bussen och luftkonditionering är inte heller någon garanti. Däremot är prisnivån låg jämfört med svenska bolag som erbjuder bussresor inom Sverige, t.ex. Swebus.

Att resa med buss är sällan lika bekvämt som att resa med flyg. En bussresa är i allmänhet billigare än att resa med reguljärflyg, men de nya lågprisbolagen erbjuder flygresor till priser som verkligen kan konkurrera med bussresornas prisnivåer. Bussresor i Sverige är väldigt sällan bra alternativ till tåget, men bussbolagen erbjuder ofta linjer mellan orter som saknar järnvägsförbindelse. Nattbussar mellan Malmö och Stockholm är dessutom ett populärt och billigt alternativ till SJ:s nattåg.

Bussresor och bolag

Förutom Swebus finns det en del svenska bolag som erbjuder organiserade bussresor, t.ex. bolagen nedan:

  • MK Bussresor
  • Ölvemarks bussresor
  • Hovslätts bussresor
  • Scandorama bussresor
  • Rolfs bussresor

Bolagen ovan erbjuder bussresor till Alperna, Italien, Tyskland, Spanien och Skottland. En del bolag har inga begränsningar – man hyr helt enkelt en buss med chaufför och avgör själv orten. En sorts ”busstaxi”, med andra ord.

Specifika bussresor

Reklamlänkar