Bussresor sista minuten

En bussresa i sista minuten är dyrare än motsvarande charterresa med flyg. Å andra sidan brukar paketresor med buss erbjuda resenärerna en högre servicenivå.

De stora charterbolagen Apollo, Ving, Fritidsresor och Solresor erbjuder ibland charterresor med buss till länder som Spanien, Kroatien och Italien. Du som specifikt är ute efter en sistaminutencharter med buss, bör sortera de tillgängliga resorna efter transportalternativ. En del researrangörer erbjuder även reguljärresor med buss till sistaminutenpris.

Rundresor i Europa med buss

Arrangörer som Ölvemarks Holiday, FRB.nu och Scandorama erbjuder såväl längre charterresor, dagsresor och rundresor i Europa med buss. Samtliga har en särskild kategori på hemsidan med sistaminuten bussresor.

Bussresor sista minuten – dyrare än flygcharter

Förväntansfulla resenärer blir ofta besvikna när de upptäcker att en tredagars rundresa i Tjeckien, eller en weekendresa med buss till Berlin, kostar lika mycket som en sjudagars charterresa till soliga länder som Egypten eller Grekland – detta trots att bussresan är bokad i form av en restresa. Som resenär kan du dock trösta dig med att både middagar, frukost, guidade utflykter och övernattningar på fina hotell brukar ingå i bussresor som bokas som paketresor. På solsemestern ingår i regel bara frukost, förutsatt att du bor på hotell.

Reklamlänkar