Resa till Berlin

Berlin ligger bara 45 minuter från Malmö och en dryg timme från Stockholm – om du väljer flyget. Närheten till Sverige har gjort att resor till Berlin blivit populära – inte minst weekendresor.

Riksdagshuset i Berlin Riksdagshuset i Berlin – der Reichstag

Att resa till Berlin är enkelt. Du som bor i södra Sverige bör resa med bil eller tåg – en bilresa lönar sig förutsatt att ni åker fler än två personer. Färjan Trelleborg Sassnitz tar knappt fyra timmar – bilresan Sassnitz – Berlin kan i bästa fall avklaras på tre timmar.

Resa till Berlin – bo på vandrarhem

I tyska städer går det i regel att hitta hotell för under 50 Euro per person och natt. Vandrarhemmet mitt i Berlin (Kluckstrasse 3) erbjuder boende för ca 20 Euro per person; ett prisvärt alternativ, särskilt för ungdomar.

Sevärdheter i Berlin

Du som väljer att resa till Berlin bör under inga omständigheter missa ett besök Riksdagshuset, paradgatan Unter den Linden, Alexanderplatz i gamla Östberlin samt de fåtal rester av Berlinmuren som fortfarande finns bevarade. Gamla östsidan erbjuder loppmarknader och krimskramsbutiker i överflöd (håll utkik efter skyltar med Flohmarkt & Kram- und Trödelmarkt).

På västsidan är Kurfürstendamm med Gedächtniskirche ett absolut måste; på Kurfürstendamm finns ett rikt uteliv med barer och pubar som håller öppet långt in på småtimmarna. I anslutning till Kurfürstendamm finner vi även KaDeWe, som står för Kaufahus des Westens – Berlins motsvarighet till Harrods.

Reklamlänkar