Jorden runt resa

Jorden runt på 80 dagar för 30 000 kr är fullt möjligt om du planerar resan hemifrån – i god tid.

Lång jorden runt resa Res jorden runt med minst ett besök på varje kontinent

Vad är egentligen en jorden runt resa? De flesta brukar vara överens om att en jorden runt resa ska omfatta minst ett resmål på varje kontinent. Sedan är det fritt fram för dig som resenär att fördjupa dig i olika länder.

Paketresa eller självständig planering?

Det är dels möjligt att köpa en paketresa jorden runt – dels att planera resan själv. Det billigaste – och mest spontana – alternativet är naturligtvis att självständigt planera och genomföra resan. För bästa pris – åk jorden runt med lågprisflyg. Surfa hemma och få klarhet i vilka bolag som erbjuder de mest förmånliga rutterna och planera därefter din resa. Den som väljer att organisera sin resa själv kan faktiskt åka jorden runt för 30 000 kr. I så fall bör du:

  • Planera och boka resan hemifrån
  • Bo på ställen där det är möjligt att laga egen mat
  • Åka i grupper – dela på hyrbil, boende och mat

Billiga jorden runt resor

Du som vill åka jorden runt riktigt billigt bör kanske skippa någon eller några resmål – Västeuropa och Nordamerika är dyra ställen. Däremot kan du leva riktigt billigt i Afrika, Oceanien och Sydöstasien samt i Sydamerika. I Shanghai kan du övernatta på vandrarhem – med frukost – för någon 50-lapp. I Kina kan du äta billigt på nattmarknader - 10 kr för en fullgod måltid.

Reklamlänkar