Restresor

Restresor finns till alla typer av resmål, inte bara till klassiska charterorter. Restresor är vanligtvis lika säkra som reguljärresor, men kolla upp vissa saker med researrangören innan du bokar restresa.

Restresa med bra hotell Restresor ska kunna erbjuda högklassigt boende

Restresor och sista minuten resor lockar med låga priser. Det är oftast riskfritt att boka en sista minuten, men du bör dock tänka på några saker inför resan:

  • Se till att researrangörens resegaranti även gäller sista minuten och övriga restresor.
  • En restresa är billig eftersom den bokas sent; inte för att hotell och flygresa håller låg standard. Din researrangör ska kunna svara på frågor om resans standard trots att det rör sig om en restresa.
  • Billiga restresor ska hålla måttet – klaga hos din researrangör vid minsta lilla fel. Ifall felet inte rättas till ska du lyfta ärendet till Allmänna reklamationsnämnden.
  • Kolla upp ifall du behöver en reseförsäkring. Ibland ingår sådana i hemförsäkringen – tänk på att de i så fall bara gäller vissa länder. Restresor till Thailand måste ibland kompletteras med en extra tilläggsförsäkring.
  • Går flygresan att omboka/avboka? Mot vilken avgift?

Restresor – mer än bara charter

Restresor kan köpas i form av skidresor, bussresor och konferenspaket. Det finns även restresor till Alperna för bergsvandring. Alla restresor annonseras inte ute på charterbolagens hemsidor – du gör därför klokt i att ringa olika researrangörer och höra dig för. Ibland dyker en spontan resa upp som passar just dig.

Reklamlänkar