Resa billigt

Att resa billigt kräver planering – här får du några grundläggande tips som förhoppningsvis leder till att du får pengar över till annat.

Resa billigt Res billigt genom att dela boende

Att resa billigt är inte svårt – men det kräver planering. Du som ska resa med SJ i Sverige bör t.ex. boka resan 90 dagar i förväg för absolut lägsta pris. Detsamma gäller dig som ska ut och resa med lågprisflyg – här gäller att ju tidigare du bokar, desto billigare kommer du undan.

Resa billigt – planera resan i god tid

Du som väljer att resa billigt på egen hand måste boka din resa i god tid – det motsatta gäller emellertid billiga charterresor. Ju senare du bokar – desto billigare blir chartern, som ibland till och med kan bokas timmar innan planet lyfter. Att komma över en billig flygresa – som inte är charter – är emellertid inte hela härligheten. För att totalkostnaden för resan ska reduceras maximalt, gäller även att du:

  • Bokar anslutningsresor i förväg. Boka buss och tåg till och från flygplatsen istället för att ta taxi.
  • Boka hotellet på förhand. Ligger det utanför centrum? Se i så fall till att det finns kollektivtrafik till och från hotellet.
  • Åker ni flera personer? Kan det i så fall vara lönsamt att ta bilen? Om inte, var tillsammans i sällskapet så mycket som möjligt. På så sätt sparar ni taxikostnader, boendekostnader (bo t.ex. i fyrbäddsrum istället för i enkel- eller dubbelrum).
  • Laga mat tillsammans då och då – måste man verkligen äta ute tre gånger om dagen?

Sist men inte minst – res billigt utan att du blir alltför snål. Spara absolut inte in på upplevelser genom att vistas på hotellet, eller stranden, under hela resan.

Reklamlänkar