Resor till USA

Svenskar tillhör den grupp européer som i genomsnitt reser till USA en gång vartannat år. Men antalet bokade USA resor styrs huvudsakligen av en faktor, nämligen dollarkursen.

Frihetsgudinnan i New York Börja gärna din USA resa i New York - ta dig sedan vidare med inrikesflyg

Svenskarna reser till USA särskilt när dollarkursen är gynnsam. Genom att boka resan via en amerikansk hemsida – eller via något europeiskt flygbolag för den delen – kan man lätt komma till New York tur och retur för knappa 4000 kr. Men trots att det finns många billiga resor till USA är det viktigt att ha koll på en del saker inför sin USA resa.

Visumkravet slopat för resa till USA

Som svensk medborgare behöver du inte visum för inresa till USA. Däremot kräver amerikanska myndigheter att alla USA-resenärer fyller i ett formulär på nätet. Där ska man uppge personnummer, namn och lova att man inte har koppling till terrornätverk. Du som är utländsk medborgare, men bor i Sverige, kan dock behöva visum inför resor till USA. Kolla upp med USA:s ambassad eller generalkonsulat.

Hur billiga är USA resor?

Det holländska flygbolaget KLM brukar sälja USA resor billigt. Till New York bör man kunna åka för 4000 kr utan att boka sin USA resa alltför lång tid i förväg (läs ca en månad). Till väskusten och San Francisco kan påslaget bli någon tusenlapp. Detsamma gäller resor till Miami.

Billig USA resa till NY - sedan vidare med inrikesflyg

Att resa till USA kan man göra på många sätt. Det är värt att känna till att inrikesflyg vanligtvis är mycket billiga inom USA. Sträckan San Francisco – New York bör inte kosta mer än 100-150 dollar för en enkelbiljett. Av denna anledning kan man i princip boka billiga USA resor till valfri storstad och sedan fortsätta till det tilltänkta resmålet med inrikesflyg (som naturligtvis måste bokas på förhand). För dig som är sent ute; det finns gott om sista minuten resor till USA. Kolla t.ex. KLM och Airtours (i skrivande stund erbjuder t.ex. Airtours en resa till New York för 5100 kr tur och retur med avgång nästkommande dag).

Reklamlänkar