Resor till Köpenhamn

Köpenhamn är gemytlig; den låga bebyggelsen i centrum skapar en mysig känsla. Förstagångsturisten bör besöka de klassiska sevärdheterna. Därefter kan man successivt besöka nischade turistattraktioner.

Kvarter i Nyhavn De klassiska hamnkvarteren i Nyhavn – ett givet besöksmål för förstagångsturisten.

Många skåningar refererar till Köpenhamn som sin huvudstad; staden som internationella livsstilstidningar gärna hyllar för dess design – och den enda skandinaviska huvudstad där det är helt acceptabelt att öppet avnjuta en pilsner på förmiddagen. Det nya Köpenhamn återfinns i mångkulturella stadsdelar som Nörrebro och Vesterbro. Stadsdelen Christianshavn på Amager är däremot omtyckt bland övervintrade hippies. Till de klassiska sevärdheterna hör Teatern på Kongens Nytorv, Rundetorn, kvarteren – och pubarna – i Nyhavn, för att inte nämna Carlsbergs bryggeri, liksom Nationalmuseet (gratis inträde) och Glyptoteket. Besök även stadens kommersiella levebröd – Den Lille Havfrue – vars huvud huggs av med jämna mellanrum. Lagom i tider med nyhetstorka i media.

Strosa på Ströget – utan en öl i handen

Den klassiska nidbilden av svenska turister är mannen som skrålande strosar fram på Ströget med en öl i handen. Detta bör du undvika ifall du inte vill leva upp till fördomarna. De klassiska uppehållen på Ströget är varuhuset Illum – tillika den danska överklassens shoppingvaruhus – samt Magasin. Passa även på att besöka Gunniess Rekordmuseet på samma gata, eller varför inte Museum Erotica om sällskapet så tillåter.

Resa till Köpenhamn

Från Hela Götaland är det enklast att ta sig till Köpenhamn med tåg; Öresundstågen till och från Köpenhamn går idag ända till Kalmar och Göteborg. Den som åker bil sparar stora summor på att teckna en så kallad brobizz; då kostar enkelresan knappt 200 kr istället för över 300 kr. Ifall ni är ett antal personer i bilen, som delar på resekostnaden, blir bilresan det billigaste alternativet.

Reklamlänkar