Bussresor Alperna

De stora bussbolagen Ölvemarks Holiday och Scandorama erbjuder bussresor till Alperna – i bästa fall i form av sista minuten.

Du som gärna åker buss till Alperna gör klokt i att boka en rundresa med Ölvemarks eller Scandorama. Det är emellertid sällan hela bussresan ägnas åt vistelse i Alpmiljöer. Snarare får du boka en sjudagars resa till Bodensjön, Bayern eller Wien – då ingår i regel något besök i det naturfina Alplandskapet.

Bussresor till Alperna på egen hand

Du som inte kan nöja dig med en organiserad rundresa i södra Tyskland – utan istället efterlyser en bussresa till just Alperna – bör organisera resan på egen hand. Ta hjälp av de stora bussbolagens tidtabeller för reguljärresor och förboka boende på plats. Eurolines och Ecolines heter de två billigaste bussbolagen i Europa. Eurolines brukar ha bra priser på bussresor från södra Sverige till Alperna, medan Ecolines är mera specialiserat på destinationer i östra och centrala Europa. Du som bor i Sverige kan därför få räkna med att byta buss några gånger under resan till Alperna.

Tågresor till Alperna smidigare

Som alternativ till bussresor, kan tågresor varmt rekommenderas. Använd förslagsvis de statliga tyska järnvägarnas (db.de) webbtjänst för att hitta en lämplig tågresa från Sverige till önskad stad i tyska, österrikiska eller schweiziska Alperna. Tänk dock på att ta med pass om du reser in i Schweiz – ID-kort räcker inte.

Reklamlänkar