Bussresor Hamburg

Hamburg är en spännande och mångkulturell stad. Trots att staden präglas av industrier och skeppsvarv, finns det även andra sevärdheter – Reeperbahn, den nordtyska arkitekturen och storstadslivet i allmänhet.

Hamburg är många svenskars första möte med den europeiska kontinenten. Staden är även ett populärt resmål för weekendresor, inte minst bussresor från södra Sverige. Du som bor söder om Göteborg gör klokast i att åka till Hamburg med bussbolag som Eurolines och Swebus. Tåget från Köpenhamn är likaså ett snabbt och smidigt – om än dyrt (ca 1000 kr för en enkelbiljett). Du som är studerande eller pensionär kan dock räkna med större rabatter på tåget än på bussen.

Hamburg – liberal hippiestad

Hamburg upplevs av många svenskar som en liberal hippiestad. Staden är förvisso inte mera liberal än andra europeiska städer, men kontrasten med Norden är stor. Du som är förstagångsresenär kan ha vinning av en organiserad bussresa med en påläst guide. På så sätt hinner du se annat än Reeperbahn, hamnen och stadskärnan.

Kombinera bussresan till Hamburg med en inköpsresa

Som svensk är det lönsamt att kombinera bussresan med en inköpsresa på Real, Aldi eller annan tysk livsmedels- och spritbutik. Försäkra dig på förhand om att bussen gör ett uppehåll i någon spritbutik. På så sätt slipper du ägna dyrbar turisttid i Hamburg åt att kånka med spritkassar till hotellet på egen hand.

Reklamlänkar