Weekendresa Polen

Weekendresor till Polen är billiga tack vare lågprisbolaget Wizzair. Landet bjuder på upplevelser, historia och kultur – liksom god mat och nattliv i överflöd.

Weekendresor till Polen är mycket billiga – främst tack vare lågprisbolaget Wizzair, som ansluter flygplatserna i Malmö, Göteborg och Skavsta med större polska städer som huvudstaden Warszawa, hansastaden Gdansk samt industristäderna Poznan och Katowice. Polens huvudstad Warszawa – liksom den tidigare huvudstaden Krakow – är populära destinationer för weekendresor. Till Warszawa tar du dig enklast med Wizzair. Från flygplatsen – som ligger inne i själva staden – färdas du vidare till stadskärnan med taxi för någon 100-lapp.

Weekendresor till Krakow – det egentliga Polen

Warszawa är en pärla för ungdomar som gillar shopping och nattliv. Polens tidigare huvudstad – Krakow – erbjuder däremot ett mäktigt kulturliv runt det centrala torget med Mariakyrkan och de intilliggande, gamla kullerstensgatorna – liksom slottet Wawel. Den gamla judiska stadsdelen Kazimierz, som ligger inom promenadavstånd från torget, ger idag bara ett smakprov på det judiska liv som staden upplevde fram till 1939, då Hitlers trupper ockuperade landet. Platser som Auschwitz och den nedlagda saltgruvan Wieliczka, ett stenkast från Krakow, har likaså en lång tradition av turism. Billigast tar du dig till Krakow med lågprisflyget Wizzair, som flyger till grannstaden Katowice. Härifrån måste du ta dig vidare till Krakow med tåg eller buss.

Weekendresor till Polens Östersjökust

Du som bor i södra Sverige kan med största smidighet ta dig till polska östersjökusten med bil. Billigaste vägen går via Trelleborg, med Scandlines, till den tyska ön Rügen. Härifrån tar du dig på under två timmar till ön Usedom och vidare till den polska turistorten Swinoujsce, som bland annat bjuder på Polens bredaste strand. Du som vill vidare in i Polen kan fortsätta köra längs kusten – turistorterna längs med kusten är många.

Reklamlänkar