Weekendresor Europa

Inled din karriär som weekendresenär i en storstad som London eller Paris. Och styr sedan kosan mot en ovanligare destination. Då följer du i svenskarnas fotspår gällande weekendresor till Europa.

Weekendresor till europeiska storstäder står högt i kurs hos svenska turister. En vanlig trend är att börja med en weekendresa till en känd storstad som London eller Paris. I takt med att man tillägnat sig ökad resevana, styr den typiske svenske turisten sedan kosan mot mera ovanliga destinationer. Dresden, med sin restaurerade stadskärna, någon gudsförgäten stad i transsylvanska Alperna eller varför inte tjeckiska klassiker som Pilzen eller Brno?

Weekendresa till en mindre stad

Att välja en weekendresa till en mindre stad är nämligen helt i sin ordning. Men staden måste ändå kunna erbjuda tillräckligt med aktiviteter för att weekendresan inte ska bli seg och långtråkig. Du som väljer en weekendresa till en mindre europeisk stad – se till att läsa reseguider och kolla upp möjliga sevärdheter på förhand. Kanske finns det någon sevärdhet strax utanför staden? Fördelen med storstäder är att aktiviteterna aldrig tar slut – möjligheterna till spontana beslut är många och tiden kommer garanterat inte att räcka till.

Weekendresa till en mindre stad – slappna av och njut

I mindre städer är problematiken den omvända. Men fördelarna är – som många weekendresenärer vittnar om – att man som turist kommer närmare landet i fråga. Dessutom är prisnivån lägre – liksom tempot – vilket gör att syftet med weekendresan kommer helt till sin rätt; man kan slappna av, ta en öl eller latte, och njuta av stunden – utan att vare sig tänka på stundens jäkt eller morgondagens gråa vardagsliv.

Reklamlänkar