Weekendresor Prag

En weekendresa till Prag är en upplevelse; staden med sina skramlande spårvagnar, sitt rika nattliv och den romantiska floden Moldau är en perfekt destination för weekendresor.

Prag är Östeuropas Paris – som det hette i flera reseguider från 1990-talet. Lite mindre, lite billigare och – lite sämre. Prag erbjuder nämligen inte samma klassiska glamour som Paris. Men å andra sidan kan du som turist i Prag varva saktmodigt strosande med livfullt storstadsvimmel. Prag är en av de mest populära turiststäderna i forna Östeuropa och staden har hållit sin ställning i mer än 15 år – inte minst gällande weekendresor till Prag. Staden bjuder bland annat på ett rikt caféliv och en utsökt, och billig, ölkultur. Prag kännetecknas av Karlsbron, floden Moldau som flyter genom stadskärnan och sina många ryska marknader där även de mest rudimentära prylarna byter ägare.

Flyg till Prag eller ta en weekendresa med buss

Till Prag flyger du förslagsvis billigt med Sterling från Köpenhamn – en nätt tripp på under en timme. Du kan också ta en långweekend i Prag och färdas dit med buss via Tyskland. Bussresan tar ca 11 till 12 timmar från Malmö – inklusive båtresan Trelleborg–Sassnitz. Weekendresor till Prag bör utan vidare kombineras med ett besök i koncentrationslägret Theresienstadt samt borgen Karlstejn strax söder om Prag. Du som allra helst vill flyga – pejla även prisläget hos SAS, Czech Airlines och Lufthansa. Lågprisbolagen Ryanair och Wizzair flyger i skrivande stund inte till Prag.

Välj din Weekendresa till Prag under våren

Våren kommer till Prag ca en månad tidigare än till Sverige. I maj är det således svenska midsommartemperaturer som gäller – men redan i april öppnar uteserveringarna, liksom de parasolltäckta ölserveringarna. En weekendresa till Prag lämpar sig således allra bäst på våren.

Reklamlänkar