Weekendresor sista minuten

Att boka weekendresor i sista minuten lönar sig sällan. Kombinera istället din weekendresa på egen hand genom att själv boka lågprisflyg och lämpligt boende.

De stora chateraktörerna Ving, Solresor, Apollo och Fritidsresor bjuder inte ut weekendresor till sista minuten – trots att efterfrågan på denna typ av sistaminutenresor är hög. Den som önskar boka weekendresor i sista minuten kan förslagsvis göra det hos följande två bolag:

  • Europaweekend.se – erbjuder sistaminutenresor till städer som Istambul, Berlin, Barcelona, Krakow, London, Paris osv. Hos Europaweekend kan du boka en sistaminutenweekend upp till en vecka i förväg.
  • Resia – listan över sistaminutenresor innehåller vanligtvis en eller två weekendresor. Utbudet är måttligt, men priserna ganska förmånliga.

Weekendresa i sista minuten – dyrare än charter

En weekendresa som bokas i sista minuten kostar vanligtvis bara några hundralappar mindre än ordinarie resa. De stora charterbolagen slumpar däremot bort charterresor i sista minuten för en bråkdel av originalpriset. Det är således inget ovanligt att slutnotan för en sistaminutenweekend blir högre än för en veckas charter till solen. Å andra sidan slipper du som weekendresenär att ta ut semester för att kunna genomföra resan – de flesta weekendresor bokas nämligen från torsdag till söndag, eller måndag.

Organisera din weekendresa på egen hand

Det billigaste sättet att genomföra en weekendresa är att undvika de färdiga paketresorna. Boka istället resan helt på egen hand. Detta görs enklast genom att kombinera lågprisflyg med billiga hostels. De flesta europeiska storstäder erbjuder någon form av hotell för 30 Euro per person; tillsammans med billigt lågprisflyg behöver totalkostnaden för resor och boende inte överskrida 1500 kr.

Reklamlänkar