Weekendresor Sverige

Satsa på en weekendresa i Sverige – besök en stad du aldrig tidigare sett, eller en hel region som Tornedalen, Österlen eller Smålands glasrike.

Efterfrågan på weekendresor inom Sverige varierar, främst beroende på valutakursen. När svenska kronan är stark i förhållande till Euro och USD, ökar efterfrågan på weekendresor till New York och Europa. När svenska kronan är svag ökar däremot efterfrågan på weekendresor till destinationer utanför EMU-området, liksom resmål inom Sverige.

Weekendresa till svensk stad eller region

Städer som Umeå, Malmö/Lund, Linköping/Norrköping samt Stockholm och Göteborg är klassiska destinationer för weekendresor. Men för att utnyttja din weekend fullt ut kan det löna sig att besöka en hel region och hyra bil under helgen (de flesta biluthyrningsföretag erbjuder specialpriser på mindre bilar under helger). Besök t.ex. Österlen med Stenshuvud, Brösarp, Kivik och Kåseberga som mål. Eller varför inte författaren Mikael Niemis hemtrakter – det mångkulturella Tornedalen, med Haparanda, Kukkolaforssen och finska Torneå som huvudsakliga resmål?

Billiga weekendresor i Sverige

Billigast blir weekendresan inom Sverige om du kombinerar flyg och boende på egen hand. Det bör vara lätt avklarat – särskilt om du bor på campingplatser och STF-märkta vandrarhem. Sterling, Malmö Aviation och Norwegian är exempel på lågprisbolag som erbjuder billiga flygresor inom landet. Men prioritera tåget om sträckan mellan bostadsorten och resmålet understiger 50 mil.

Reklamlänkar